Toneelvereniging UDI

Lees meer over:

 


 

UDI?
Toneelvereniging UDI: Een stel toneelenthousiastelingen die in een gemoedelijke sfeer komen tot leuke acteerprestaties. Hoewel UDI reeds meer dan 50 jaar oud is, is UDI nog steeds een jonge bloeiende vereniging.
 
Wat brengt UDI op de planken?
UDI speelt voornamelijk toneelspel met humor. Hierbij kan het gaan om een avondvullend blijspel, maar ook eenakters en korte sketches staan op het repertoire. Bent u op zoek naar een leuke eenakter of een avondvullend blijspel? Bel dan eens met één van onze bestuursleden. Wij komen graag bij u het stuk opvoeren.
 
Grime !
UDI heeft haar eigen grime. Deze mensen hebben een cursus gevolgd om de toneelspelers er zo mooi mogelijk uit te laten zien op het toneel. De grime is in handen van Janny Doslma, Thea Schrotenboer,  Marjan Bennink, Herma Luten en Wendy Runhard. Zij kunnen misschien u ook een keer van dienst zijn. Voor meer informatie hierover, bel met één van de bestuursleden.
Waar is UDI te zien:
In het dorpshuis te Veeningen. Ieder jaar vanaf ongeveer september wordt er begonnen met het oefenen voor de jaarlijkse uitvoering. Hierbij is de woensdagavond de vaste oefenavond. Voor de jeugd is de vaste oefenavond nog niet bekend. De uitvoering vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van januari.
 
Wat zijn de activiteiten naast het toneelspelen ?
Na de jaarlijkse uitvoering evalueren de spelers de voorstelling aan de hand van videobeelden. Ook is er in de zomer de jaarlijkse barbecue, waarbij iedereen nog eens gezellig kan bijkletsen. Rond Sinterklaas heeft UDI haar jaarlijkse "pepernotenactie", waarbij we langs de deuren gaan om pepernoten te verkopen.

Kan ik meespelen?

Lijkt het jou wat om eens "op de planken te staan"?. Dat kan. Meld je aan bij een van de bestuursleden of kom een keer kijken op een oefenavond. Je hoeft niet meteen lid te worden. De mogelijkheid bestaat dat je eerst een seizoen als gastspeler meedraait. Dan beslis je daarna of je wel of geen lid wordt.

Speelt UDI alleen in Veeningen?

Het is mogelijk UDI te boeken voor gastoptredens. Reeds meerdere malen heeft UDI opgetreden tijdens feestavonden van verenigingen en bedrijven. Zoals al eerder vermeld kunnen wij optreden met een eenakter, maar ook met een avondvullend blijspel. Geïnteresseerd ? Bel dan éven met één van de bestuursleden.

Het bestuur.

Koop Dolsma Voorzitter
Arjan Moes Secretaris
Charlotte Willemse Penningmeester

Gerja Roo-Dolsma

Lid

Leonie Bijl

Lid

Vaste regisseur: Brigit van Goor

Voor meer informatie kunt u terecht bij één van de bestuursleden, of bel even naar onze secretaris Arjan Moes.

Tel. 06-49016626